středa 26. února 2014

Margot řezy

Minulou sobotu jsem měla opět za úkol něco upéct na náš KOSTEL Jinak, a jelikož jsem už móóóc dlouho nedělala buchtu na plech, rozhodla jsem se, že to napravím. Plus to bylo velmi praktické co se přepravy týče :) Řezy z Margotek mají specifickou chuť... výbornou. Jako polevu jsem použila čokoládu, ale určitě by fungovala i zakysaná smetana s cukrem.

Pokud hledáte něco jednoduchého, rychlého a ne moc pracného, tohle je ono - pokud máte doma Margotky :) 


Ingredience (na plech cca 30x40 cm):
2 Margotky
300g mouky (dávám špaldovou/případně může být polohrubá nebo celozrnná)
2 vejce
2-3 lžičky bezfosfátového prášku do pečiva
150g cukru
75ml oleje
zakysaná smetana podle chuti (dávám 4 vrchovaté lžíce)

kvalitní čokoláda
kelímek smetany ke šlehání



1. Margotky nahrubo nastrouháme.

2. Cukr s vejci rozšleháme, přidáme nastrouhané Margotky, olej, zakysanou smetanu, mouku a prášek do pečiva. Pokud by bylo těsto moc husté, můžeme zředit mlékem.

3. Těsto vylijeme na plech s pečicím papírem a pečeme na 180° asi 30 minut.

4. Necháme buchtu vychladnout a mezitím si připravíme polevu - čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni. Rozpuštěnou čokoládu přelijeme do nádoby se smetanou ke šlehání a chvilku šleháme, až se smetana zašlehá do čokolády.

5. Vychladlou buchtu polijeme polevou, a na ozdobu můžeme posypat kokosem nebo nasekanými oříšky.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu moc ráda, když se v komentářích podělíte o své zkušenosti, připomínky a rady!
Pavla