A šla jsem najisto - na blog Chez Lucie, kde je spousta skvělých receptů! Přečetla jsem si ingredience a postup, který mě svou jednoduchostí a nenáročností nadchl! Postupovala jsem přesně podle instrukcí, jen dýně jsem měla jen 800g, tak jsem dala 800 ml domácího zeleninového vývaru. Jen jsem místo 200g smetany dala 75g smetany a 125g domácího mandlového mléka. Příště bych zkusila přidat zázvor, ale určitě tak aby nepřebil chuť Hokkaido dýně.
Polévku skvěle doplnily krutonky z domácího chleba, opečené kousky slaniny, a trocha zakysané smetany. Měla jsem na večeři kamarádku, a myslím, že jsme se obě moc pochutnaly :)
Tady je odkaz na Luciin blog s tímto skvělým receptem, určitě doporučuji vyzkoušet! http://luciedvorakova.blogspot.cz/2010/11/dynova-polevka.html Zvládne i kuchař začátečník :)
Omlouvám
se za ty večerní fotky... Chvíli to budete muset vydržet, protože když
člověk přijde z práce ve 4, tak než stihne začít vařit, venku už je tma.
Nicméně tato veselá polévka vám hned zlepší náladu! :)
[: papája :]
Žádné komentáře:
Okomentovat
Budu moc ráda, když se v komentářích podělíte o své zkušenosti, připomínky a rady!
Pavla