Měla jsem doma tři hrušky, už zralé, a tudíž jsem je potřebovala použít do něčeho. Dvě jsem dala do snídaňové rýže na další den, ale co s tou jednou zbývající? Tak jsem si řekla, že hruškou nemůžu moc zkazit a zkusila jsem ji přidat do brownie těsta.. a musím říct, že to brownies skvěle oživilo!
Další novinkou pro mě byl karob - zdravější alternativa kakaa. Nicméně když jsem balíček karobu otevřela, vůbec mi nevoněl, bylo to takové zvláštní. Člověk si na to asi musí zvyknout. Ale přidala jsem lžičku karobu do těsta, a rozhodně to udělalo tmavší barvu brownies.
200 g kvalitní čokolády (ne na vaření, já dala 70%)
180
g másla
3
vejce
80
g třtinového nerafinovaného cukru
100
g cukru muscovado
špetka práškové stevie
1/2 lžíce karobu (dala jsem 1 lžíci a bylo to moc)
120
g mouky (60g jizerky nebo Schär B, 60g rýžové mouky, nebo případně pohankové - pokud chcete bezlepkovou variantu)
1
hruška nakrájená na kousky
50
g nahrubo nasekaných ořechů (pekanové, pistácie, vlašské)
(1
lžička kypřicího prášku do pečiva – může se úplně vynechat)
troška brusinek (můžete vynechat) 1. Takže začneme tím, že si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a máslo.
3. Smícháme vejce, cukry, karob a stévii; chvíli šleháme.
4. Přidáme moukovou směs se lžičkou kypřicího prášku (ale ten můžete i vynechat).
5. Do těsta přidáme rozpuštěnou čokoládu s máslem, a taky nakrájené ořechy a brusinky (pokud dáváte).
6. Pečeme na 170° asi 25 minut. Brownies na obrázku jsem bohužel trochu přepekla, takže uvnitř nebyly takové vlhčí, jak by správně měly být. Ale chuťově byly výborné.
[: papája :]
Žádné komentáře:
Okomentovat
Budu moc ráda, když se v komentářích podělíte o své zkušenosti, připomínky a rady!
Pavla