čtvrtek 21. června 2012

Reese´s po česku! aneb mám absťák :)



INGREDIENCE:

malé košíčky na muffiny
340 g mléčné čokolády
1 hrnek burákového másla
1/2 hrnku moučkového cukru
1/4 lžičky soli


POSTUP:

1. Nalámeme čokoládu a rozpustíme ji ve vodní lázni. (Můžeme přidat trošku 100% tuku, aby čokoláda nebyla tak hustá).
2. Mezitím smícháme v misce burákové máslo, cukr, sůl a důkladně rozmícháme.
3. Do mini košíčků na muffiny dáme asi 1-2 lžičky rozpuštěné čokolády (tak aby čokoláda pokrývala dno košíčku) a lžičkou čokoládu rozetřeme i po stranách košíčku až po okraj. Mějte na paměti, že spotřebovat můžete jen polovinu čokolády, protože tu druhou půlku budete potřebovat na horní vrstvu :) Košíčky dáme na chvíli do ledničky, aby čokoláda zatuhla.
4. Až čokoládové dno ztuhne, přijde na řadu arašídová náplň. Směs z burákového másla ohřejeme v mikrovlnné troubě asi minutu, aby se trošku roztekla a dalo se tak s ní lépe manipulovat.
5. Do košíčků s čokoládou přidáme čajovou lžičku arašídové směsi a uhladíme pokud to jde. Nesmí být až po okraj, musí zbýt místo ještě pro horní vrstvu čokolády.
6. Až spotřebujeme arašídovou směs, umístíme tác s takto naplněnými košíčky znovu do ledničky, aby hmota ztuhla.
7. Po chvíli vytáhneme z ledničky, zalijeme až po okraj další vrstvou čokolády a opět dáme do ledničky, aby tyto již hotové Reese´s ztuhly ( pokud nebudou dostatečně ztuhlé, nepůjde od nich papírový košíček odlepit).

Toto je stará fotka, ale poslední doboumám na Reese´s takovou chuť, že se možná odhodlám je udělat znovu. Chuť je teda trochu odlišná od originálu (hlavně v tom že čokoláda je ztuhlá a ne měkká), ale chuťové buňky to uspokojí :) Ještěže je ale neprodávají v Česku na každým rohu - to bych asi hodně ztloustla! ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu moc ráda, když se v komentářích podělíte o své zkušenosti, připomínky a rady!
Pavla